Blog: Als Associate Partner aan de slag? Ontdek de functie doorheen de ogen van Nathalie Serneels!

12 oktober

Nathalie Serneels (37) werkt als Associate Partner voor Akkermans & Partners België. Deze goedlachse en dynamische energiebom voelt zich er als een vis in het water. Wij bieden al meer dan 17 jaar diverse oplossingen voor ondersteuning in personele bezetting, expertise bij projecten én geregelde bijscholing binnen Finance & Insurance. Wat Nathalie haar ervaring is? Dat lees je hier!

Dag Nathalie, hoe ben je bij Akkermans & Partners terecht gekomen?

“Ik werk ondertussen bijna zes jaar als Associate Partner voor Akkermans & Partners. Ik kom uit Antwerpen en heb Financie-en Verzekeringswezen gestudeerd aan de Karel de Grote Hogeschool. Eerder heb ik een tijdje als zelfstandig makelaar gewerkt, maar in 2016 heb ik mijn opgebouwde portefeuille verkocht. Via vrienden kwam ik in contact met Akkermans & Partners, die ik natuurlijk wel al kende gezien hun uitgebreide netwerk. In 2017 deed ik mijn eerste opdracht voor hen, en zo is de bal eigenlijk aan het rollen gegaan.”   

Vanwaar de keuze om als Associate Partner aan de slag te gaan? 

“Ik ben een vrij avontuurlijk, ondernemend type en dat gevoel van vrijheid ligt me wel. Naar mijn mening is deze keuze afhankelijk van je persoonlijkheid en waaraan je belang hecht. Ik vind het bijvoorbeeld belangrijk om zelf mijn weg te kunnen uitstippelen en tegelijk mijn ervaring volop te benutten. Mijn functie als Associate Partner sluit dus heel nauw aan bij mijn belangen. Daarnaast geeft het mij de vrijheid om mijn activiteiten als Associate Partner te combineren met mijn werk als Coach.”

Welke rol heeft een Associate Partner?

“Ik werk als zelfstandig consultant voor verschillende verzekeringsmakelaars en -maatschappijen. Akkermans & Partners heeft een groot netwerk in de verzekeringssector. Als hun klanten een specifieke behoefte hebben voor een tijdelijke opdracht, kijkt Akkermans & Partners naar hun beschikbare profielen en wie daarvoor een goede match kan zijn. Als Associate Partner maak je deels ook zelf de keuze of een opdracht bij je past en je die aanvaardt. De opdrachten an sich zijn heel variërend, zowel qua inhoud als qua timing. Ondertussen werk ik al tweeënhalve maand bij een grote verzekeringsmakelaar. Normaliter zal deze opdracht zes maanden duren, maar de mogelijkheid bestaat evenwel dat deze verlengd of uitgebreid wordt. Zo heb ik in het verleden al eens drie jaar bij dezelfde opdrachtgever gewerkt.”

Heb je een specialisatie?

“Neen, ik ben eerder een generalist met een heel brede ervaring in de sector. Ik werkte bij een grootbank als adviseur, bij een verzekeringsmakelaar, was enkele jaren onafhankelijk krediet- en verzekeringsmakelaar om dan nu die ervaring in te zetten als consultant. De keuze om niet te specialiseren is bewust, omdat ik graag verschillende zaken wil doen. Onderhandelen over premies, het plaatsen van risico’s, opmaak van contracten, portefeuillebeheer zijn voorbeelden van hoe mijn takenpakket eruitziet. Het fijne aan Akkermans & Partners is dat ze je goed opvolgen en je geen nummer bent. Ook als Associate Partner heb je bijvoorbeeld toegang tot het opleidingsplatform Advisors-Up-to-date en kan je ook gecoacht worden door hun bedrijfscoach. Ze bieden daadwerkelijk ondersteuning, waardoor de werkcultuur er zeer aangenaam is.”

Heb je een bepaald parcours voor ogen binnen deze functie?

“Ik heb natuurlijk wel bepaalde ambities, maar een exact parcours ligt niet echt vast. Ik sta open voor wat op mijn pad komt, en wat de toekomst brengt. De werkomgeving en invulling van de opdrachten is voor mij belangrijk, en daarin begrijpen we elkaar heel goed. Als ik terugblik op mijn eerste opdracht voor Akkermans & Partners en wat ik vandaag kan doen, dan zie je een enorm groeitraject. De uitdaging om te blijven groeien is voor mij belangrijk, waarmee Akkermans & Partners steeds rekening houdt in de opdrachten.”

Hoe zou je Akkermans & Partners omschrijven?

“Het is een zeer professioneel, dynamisch en correct bedrijf. Ze hebben ook een heel tof team en spelen kort op de bal. Bovendien ben je als Associate Partner steeds betrokken bij de hele community waar ze veel belang aan hechten. En geloof me, daarin zijn ze echt wel uniek. Ze maken hierbij geen onderscheid tussen consultants op de payroll en consultants die op zelfstandige basis werken. Verder zijn ze heel toegankelijk en loopt de communicatie telkens vlot. Ik kan hen enkel aanbevelen!” 

Akkermans & Partners is op zoek naar verschillende profielen! Ben jij pas afgestudeerd, of  wil je een carrièreswitch maken én heb je interesse in de verzekeringswereld?  Wil je bovendien op korte tijd heel veel bijleren? Dan willen wij jou heel graag aan boord!