Blog: Uw professionele toekomst bij Akkermans & Partners begint hier

12 september

Bij Consultancy specialist Akkermans & Partners krijgen jonge starters alle kansen om een loopbaan op te bouwen. Deze specialist levert al meer dan 17 jaar diverse oplossingen voor ondersteuning in personele bezetting, expertise bij projecten én geregelde bijscholing binnen Finance & Insurance.

Professionaliteit en kwaliteit zijn de sleutelwoorden voor CEO Sylvie Wymeersch, die in 2014 zélf begonnen is als consultant. Het snelgroeiende bedrijf met inmiddels 115 medewerkers zoekt nog collega’s. Ervaring is geen vereiste, Akkermans & Partners biedt de nodige opleiding en ondersteuning aan. Eveneens op het vlak van soft skills worden medewerkers doorheen hun persoonlijk traject begeleid door een externe coach. “We hebben vacatures voor allerlei profielen. Voor jonge schoolverlaters zijn er vacatures als junior consultant, Young Entrepreneurs of voor de Insurance Talent Academy”, zegt Sylvie Wymeersch. “Motivatie en een dosis gezond verstand zijn voor mij belangrijker dan diploma’s.” Als junior consultant doe je verschillende ervaringen op en leg je de basis voor een waaier aan carrièremogelijkheden. Wil je proeven of je tot hun TOPteam vol gemotiveerd talent wil toetreden? Laat je alvast inspireren door Aude Pletinckx (24) die sinds begin dit jaar als junior consultant haar eerste stappen zette bij Akkermans & Partners.

Dag Aude. Hoe ben je bij Akkermans & Partners terecht gekomen?

“Ik ben van opleiding zorgkundige en heb ruim een jaar gewerkt voor een instelling met mensen met een beperking. Alleen lag dat ritme met weekends en nachtdiensten me niet zo. Ik ben toen overgestapt naar de overheid, waar ik bij Justitie verantwoordelijk was voor het onthaal van de Kansspelcommissie. Na twee jaar kreeg ik het gevoel dat ik vastzat en er geen nieuwe zaken meer op mijn pad kwamen. Ik ben van nature nogal leergierig en ik had nood aan een nieuwe uitdaging. Mijn broer, die al drie jaar bij Akkermans & Partners werkt, zei dat ze junior consultants zochten. En kijk, intussen werk ik al 8 maanden voor het team van Akkermans & Partners.”

Hoe ging dat precies in zijn werk?

“Ik solliciteerde en er werd erg snel contact met mij opgenomen. Het gesprek ging vooral over welke verwachtingen ik zelf had over deze job. Ik had uiteraard geen enkele ervaring met de verzekeringssector, maar dat deerde niet. Ik werd meteen goed opgevangen en kreeg gedegen opleidingen, onder andere over het globaal overzicht van de sector en de vakterminologie. Ik kon intussen al beginnen als junior consultant.”

Wat doet een junior consultant precies?

“Ik werk momenteel als dossierbeheerder binnen de dienst groepsverzekeringen bij NN Verzekeringen in Brussel. In het begin kreeg ik heel bescheiden taken ter ondersteuning van de dossierbeheerders, maar intussen beheer ik zelf ook al een klantenportefeuille. De job bestaat uit erg gevarieerde taken, van een uitdiensttreding, opvragen van offertes of schadestatistieken, tot de controle op onderfinanciering. Heel uiteenlopend, precies wat ik nodig heb. Het leuke aan deze job als junior consultant is dat je kan proeven van veel verschillende disciplines in de verzekeringssector. Bovendien kan je switchen tussen bedrijven en sectoren. Daarnaast staan de collega’s steeds klaar om je te begeleiden door hun ervaringen en expertise te delen. Én uiteraard is er een heel opleidingstraject dat door Akkermans & Partners is uitgestippeld.”

Hoe ziet dat er precies uit?

“Iedereen kan deelnemen aan alle opleidingen die worden gefaciliteerd door Akkermans & Partners. Daarbovenop is er een opleidingsbudget voorzien voor elke medewerker die interesse heeft voor andere opleidingen, gerelateerd aan de sector. Het leuke aan die opleidingen is dat je verschillende collega’s ontmoet. Er is ook veel aandacht voor je persoonlijke groei. Een coach voert regelmatig gesprekken op individuele basis, wat heel boeiend is. Je leert jezelf kennen, je leert welk type je bent, welke verwachtingen je hebt. Ik merk in mijn eigen traject ook die persoonlijke groei. Hoewel consultants op verplaatsing werken, staat Akkermans & Partners voor een persoonlijke aanpak waarin maandelijkse opvolggesprekken centraal staan. Er wordt bovendien in de mate van het mogelijke rekening gehouden met de wensen van hun medewerkers. Zo werd er bijvoorbeeld geluisterd naar mijn voorkeur om niet in Antwerpen te werken omwille van een slechte verbinding. Er worden ook op regelmatige basis events georganiseerd, afterwork drinks, teambuilding events, kortom je bent niet aan je lot overgelaten, integendeel zelfs.”

Wat zou je pas afgestudeerden, die twijfelen om te solliciteren, aanraden?

“Niet twijfelen, doen! Je hebt hier een mooie mix van jonge starters, mensen met ervaring én experten. Iemand die bijvoorbeeld enkele jaren ervaring in de sector heeft of iemand die een carrièreswitch wil doen, kan hier perfect aan de slag. Je hebt een stabiele werkomgeving en je kan dit combineren met een waaier aan variatie binnen verschillende opdrachten. Ook voor starters is dit een ideale baan. Je leert ontzettend veel bij, er is een enorme collegialiteit en je krijgt een motiverend loonpakket met extralegale voordelen, zoals een groeps- en hospitalisatieverzekering en een 100% vervoersregeling of de optie tot een premium bedrijfswagen! De sfeer is hier heel erg positief en het concept om als consultant aan de slag te gaan is een leuke uitdaging. Inmiddels is dit gegroeid tot een fantastische job! Bovendien blijft Akkermans & Partners almaar groeien, dus met die werkzekerheid zit het ook wel goed.”   

Akkermans & Partners is op zoek naar junior consultants, Young Entrepreneurs of voor de Insurance Talent Academy, in de verzekeringssector. Ben jij pas afgestudeerd, of  wil je een carrièreswitch maken én je hebt interesse in de verzekeringswereld? Wil je op korte tijd heel veel bijleren? Dan willen wij jou heel graag aan boord hebben! Check onze vacatures en solliciteer vandaag nog!