Blog: Een gevarieerde job met veel groeipotentieel

23 november

Amper zes maanden geleden startte Imen Zerouali (31) bij Akkermans & Partners. Vandaag heeft ze een vast contract op zak en mag ze zichzelf Junior Consultant noemen. Zonder enige voorkennis stapte ze in de wereld van verzekeringen en finance. Moest ze vandaag opnieuw voor de keuze staan, zou ze geen seconde twijfelen.

1. Kun je jezelf even voorstellen?

Ik ben Imen, mama van een tienjarige zoon. De laatste paar jaren stonden volledig in het teken van zijn opvoeding. Daarvoor had ik een aantal commerciële functies zoals vertegenwoordiger en commercieel bediende. Een paar maanden geleden kriebelde het om weer professioneel aan de slag te gaan. Ik wilde mezelf verder ontwikkelen en startte met de Insurance Talent Academy (ITA) van Akkermans & Partners. Het moederschap combineren met een voltijdse job vergt wat puzzelwerk, maar waar een wil is, is een weg.

2. Kun je Akkermans & Partners kort voorstellen?

Akkermans & Partners heeft meer dan zeventien jaar ervaring op de Belgische markt in finance en verzekeringen. Ze staan bedrijven bij met professionele dienstverlening en bieden ondersteuning voor personeelsbezetting. De hoofdzetel van Akkermans & Partners is gelegen in Antwerpen. Consultants en de medewerkers van de Insurance Talent Academy werken echter bij de klant ter plaatse. Zo kunnen ze de klant de beste dienstverlening garanderen.

3. Wat is je rol binnen Akkermans & Partners?

Momenteel werk ik als Junior Consultant voor Akkermans & Partners. Initieel ben ik aangenomen voor de Insurance Talent Academy. We worden op projectbasis ingezet bij klanten. Sommige projecten duren drie maanden, andere zes maanden, een jaar of zelfs langer. Projecten kunnen ook altijd verlengd worden. Ik vind het fijn om op projectbasis te werken omdat ik op die manier veel bijleer. 

Elk project is afgestemd op de noden van de klant. Elk project is volledig verschillend en dat maakt het juist zo boeiend om te werken als Consultant. Tijdens mijn vorig project hielp ik bij dossierbeheer, beantwoordde ik telefonische vragen en sprong ik bij waar nodig. Mijn volgende opdracht is bij AXA Assistance. De medische sector zal opnieuw helemaal anders zijn en daar kijk ik al naar uit.

4. Hoe ben je bij Akkermans & Partners gestart? 

Via een vriendin hoorde ik over de mogelijkheden bij Akkermans & Partners. De verzekeringssector leek me heel uitdagend dus ik besloot te solliciteren. Er was een wederzijdse klik en ik mocht beginnen. Ik werd vrijwel onmiddellijk bij een opdrachtgever klant ingezet. Het was een volledig nieuwe wereld voor mij en ik had nooit gedacht dat het mij zo zou interesseren.

5. Je bent gestart bij de Insurance Talent Academy. Kun je daar wat meer over vertellen?

Je start met een contract van zes maanden. Ik was meteen gebeten door de leerkansen en het groeipotentieel dat de ITA biedt. Na twee maanden vroeg de opdrachtgever of ik bij hen in dienst wilde komen, omdat ze zo tevreden waren. Ik deed het project heel graag, maar voelde dat ik nog meer wilde bijleren. Daarom besloot ik verder te gaan met de ITA. Ik bleef me inzetten en in mezelf geloven. De inspanningen hebben geloond, want na afloop van de ITA kreeg ik een vast contract als Junior Consultant bij Akkermans & Partners.

6. Je had dus geen enkele voorkennis?

Nee, het was een volledig nieuwe wereld voor mij. Buiten de typische verzekeringen die we thuis allemaal hebben, wist ik er eigenlijk niets over. Dankzij Akkermans & Partners heb ik op korte tijd veel bijgeleerd en vind het allemaal razend interessant. Voorkennis is geen vereiste om te starten, enkel een gezonde dosis interesse en motivatie.

7. Je kon na zes maanden vast in dienst treden, hoe was dat? 

Ik was vereerd. Mijn leidinggevende en ik gingen samen een broodje eten en hadden een fijn, open gesprek over mijn rol binnen het bedrijf. Nadien hebben ze mij een voorstel gedaan, waar ik met plezier op ben ingegaan. 

8. Waarom werk je zo graag bij Akkermans & Partners? Wat maakt de job zo leuk?

De open en transparante communicatie waardeer ik enorm. We worden ook goed ondersteund door collega’s en een jobcoach. De job op zich is heel afwisselend en divers. Ook de leerkansen vind ik een pluspunt. Naast een brede waaier aan trainingen kunnen we ook een opleidingsbudget aanvragen voor andere opleidingen. Ik raad iedereen die op zoek is naar een afwisselende en uitdagende job aan om te solliciteren bij Akkermans & Partners. Moest ik opnieuw voor de keuze staan, zou ik geen seconde twijfelen. 

Droom jij net als Imen van een uitdagende carrière met groeipotentieel? Neem dan een kijkje op onze website bij onze openstaande vacatures of neem contact op met Akkermans & Partners.