Samen sterker: de kracht van het peter- en meterschapstraject

01 februari

Een nieuwe job brengt vaak heel wat uitdagingen met zich mee. Naast het leren van de specifieke functie moet je ook wennen aan een nieuwe werkgever en nieuwe collega’s. Vooral als consultant, waar je op diverse opdrachten wordt ingezet en je je collega’s niet dagelijks ziet. Om dit proces te vergemakkelijken, introduceerde Akkermans & Partners een peter-/meterschapstraject.

Gedurende zes maanden neemt een ervaren consultant een junior onder zijn of haar vleugels om hun zelfredzaamheid te bevorderen en hen vertrouwd te maken met de bedrijfscultuur. Het peter- en meterschap is echter verre van eenrichtingsverkeer. Voor de peter of meter biedt het ook een uitstekende kans om een band op te bouwen met collega’s en om leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen.

Een onmiddellijke klik 

Tim en Gilles, beiden consultant bij Akkermans & Partners, vormen een bijzondere tandem van peter en petekind. Gilles werkt sinds september als consultant bij Akkermans & Partners en wordt begeleid door Tim, die al 2,5 jaar in dienst is. In dit artikel delen ze hun ervaringen met het programma. 

Wat zijn de specifieke taken en verantwoordelijkheden van een meter/peter?

Tim: Je bent een aanspreekpunt; iemand om juniors gerust te stellen en te helpen bij een vlotte opstart. Als consultant zie je je collega’s niet zo vaak, wat het niet makkelijk maakt om connecties te leggen. Dankzij het peter- en meterschap deel je je ervaringen en bouw je een band op.

Gilles: Tijdens een afterwork event stelde Tim me voor aan andere collega’s, wat hielp om het ijs te breken. Hij heeft me ook geholpen bij praktische vragen over het bedrijf en de interne systemen, waardoor ik me sneller kon inwerken.

Hoe hebben jullie het afgelopen halfjaar als peter en petekind ervaren?

Gilles: Ik vond het heel aangenaam. Ik kon altijd bij Tim terecht met vragen, wat geruststellend was. We wonen dicht bij elkaar, dus we konden ook geregeld samen de trein naar Brussel nemen of iets gaan drinken. Tussen pot en pint informatie uitwisselen is toch persoonlijker en aangenamer dan digitaal.

Tim: Voor mij was het ook een positieve ervaring. Gilles is heel zelfstandig en stelde gerichte vragen, waardoor ik niet alles moest uitleggen. Toen Gilles de eerste weken nog geen opdracht had, heb ik hem uitgenodigd om thuis samen te werken en alles te tonen. We hebben een band opgebouwd, waardoor het voor mij voelt als een win-winsituatie.

Wat waren de belangrijkste uitdagingen tijdens het peter- en meterschap?

Gilles: Voor mij waren er geen obstakels of uitdagingen.  

Tim: Ook langs mijn kant is alles vlot verlopen. We hadden meteen een klik en konden vaak afspreken omdat we dicht bij elkaar wonen. Fysieke afstand zou misschien een uitdaging kunnen zijn. 

Tim, waarom heb je de rol als peter aanvaard? Zijn er zaken waarin je vindt dat je gegroeid bent?

Ik vond het een zinvol initiatief en geloofde dat ik een positieve bijdrage kon leveren. Het heeft mijn vermogen om anderen te begeleiden en te coachen versterkt. Ik zou het een volgende keer zeker opnieuw doen.

Gilles, waarom ben jij begonnen bij Akkermans & Partners?

Tijdens mijn studies was verzekeringen een van mijn favoriete vakken, daarnaast trekt de diversiteit in consultancy mij enorm aan. Je kunt je kennis uitbreiden en hebt voldoende afwisseling. Bovendien waren de gesprekken met het HR-team heel aangenaam waardoor ik me meteen op mijn gemak voelde. De open bedrijfscultuur apprecieer ik enorm; de hiërarchie is nauwelijks voelbaar.

Waarom is het peter-/meterschapstraject zo belangrijk?

Gilles: Het is een unieke kans om te leren van een ervaren consultant. Je peter/meter maakt je niet alleen wegwijs in de softwaretoepassingen, maar helpt ook om je te introduceren bij andere collega’s. Je voelt je altijd zelfverzekerder met iemand die je kent aan je zijde.
Tim: Bij Akkermans & Partners wordt er een onboarding avond georganiseerd om alle nieuwe medewerkers welkom te heten en hen alle praktische zaken toe te lichten. Daarbij ontvangen ze ook een digitale infobundel. Toch kunnen er nog uitdagingen zijn, zoals hoe je uren moet ingeven op Insite. Zelf had ik geen peter/meter, en het heeft wel even geduurd voor ik voeling had met het bedrijf en mijn collega’s. Het peterschap verloopt heel informeel en wordt geleidelijk afgebouwd. Toch is onze band nu stevig opgebouwd, en die zal sowieso de rest van onze carrière blijven bestaan.