Blog: Kansen, waardering en trots

19 juli

Als accountmanager voelt Davy Van Keymeulen (39) zich constant uitgedaagd en voldaan. Bij Akkermans & Partners, een bedrijf dat qua mindset en waarden perfect bij hem aansluit, kan hij zijn ‘people skills’ combineren met commerciële uitdagingen. Elke dag biedt afwisseling en voldoening, en dat maakt de job zo interessant.

  • Kun je jezelf kort voorstellen?

“Ik heb Handelswetenschappen gestudeerd met optie Internationale Betrekkingen, maar begon mijn carrière in de verzekeringen. Na tien jaar bij een grote verzekeraar ging ik aan de slag bij Akkermans & Partners. Ik werkte er eerst twee jaar als consultant en nu ruim twee jaar als accountmanager. Momenteel woon ik met mijn vriend en hond Bea in Aalst, maar we verhuizen binnenkort naar Welle. In mijn vrije tijd geniet ik van uit eten gaan en speel ik graag padel en squash.”

  • Kun je wat meer vertellen over jouw functie als accountmanager?

“In deze gevarieerde en uitdagende functie combineer ik mijn people management en commerciële vaardigheden om zowel consultants als klanten tevreden te stellen. Het draait allemaal om de juiste match. Ik plaats consultants op opdrachten die passen bij hun expertise en waar ze zich bij goed voelen, terwijl ik klanten voorzie van geschikte profielen die aan hun verwachtingen voldoen. Mijn ervaring als consultant helpt me om de behoeften in het veld te begrijpen en me in te leven in zowel de consultants als de klanten.”

  • Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

“Elke dag is anders want mijn rol is heel gevarieerd. Ik voer opvolggesprekken met consultants, zowel online als op locatie, om hun behoeften en wensen te begrijpen. Daarnaast is communicatie een essentieel onderdeel van mijn functie, met collega’s, klanten en onze CEO. Het matchen van klantverzoeken met consultants vergt teamwerk en inzet, maar geeft veel voldoening. We hebben wekelijkse meetings voor het maken van de beste matches. Administratieve taken horen er ook bij. Mijn agenda is goed gevuld, maar de variatie maakt het boeiend.”

  • Wat vind je zo leuk aan jouw rol?

“Het menselijke aspect. Ik denk dat mijn studie in diplomatie me daarin gesterkt heeft. De interactie met zowel consultants als klanten geeft me veel voldoening. Ik waardeer de banden die we opbouwen. Daarenboven is het geweldig om mensen te zien groeien. Ook al werk ik pas twee jaar in deze functie, toch heb ik in die tijd mensen al interessante stappen in hun carrière weten zetten.”

  • Hoe is jouw loopbaan verlopen? 

“Bij mijn vorige werkgever voelde ik me soms een naamloze pion. Ik zocht afwisseling en persoonlijke aandacht, wat ik vond bij Akkermans & Partners. De diversiteit in de opdrachten en de variatie tussen bekend en nieuw terrein gaven me de nodige uitdaging. Toen de vacature voor accountmanager op mijn pad kwam, greep ik de kans met beide handen. Het leerproces was pittig, maar de job geeft me veel voldoening. Sinds 1 januari 2022 werk ik als associate partner (freelancer), dit is de laatste grote stap die ik heb gezet.”

  • Hoe zie je jouw toekomst binnen het bedrijf?

“Dankzij de familiale sfeer, de uitdaging en geweldige mensen voel ik me er helemaal thuis. Voorlopig zie ik mezelf geen andere functie vervullen en ik hoop nog vele jaren bij het bedrijf te blijven. Werken voelt soms niet eens als werken.”

  • Naast een mooie basisverloning kunnen consultants jaarlijks een bonus verdienen. Op welke pijlers is dat gebaseerd?

“Bij Akkermans & Partners genieten onze consultants van een indrukwekkend loonpakket op basis van kennis en ervaring. Vanaf het tweede jaar kunnen ze een bonus verdienen, die stijgt met hun anciënniteit tot wel 5000 euro. De toekenning is gebaseerd op bijscholing, teamgeest, communicatie en prestaties.”

  • Waarom werk je zo graag bij Akkermans en Partners? 

“Dankzij de goede band met het interne team, de consultants en de klanten voel ik me er helemaal thuis. Daarnaast zijn de variatie, kansen en inzet om medewerkers gelukkig te houden grote troeven.”

  • Waarom zou je Akkermans & Partners aanraden bij toekomstige collega’s?

“Je krijgt veel kansen, ze waarderen elke bijdrage en zijn dankbaar voor alle inzet. We zijn trots om een van de grootste, zo niet dé grootste in de markt te zijn, dankzij iedereen die een steentje bijdraagt.”

  • Wie inspireert jou? 

“Binnen het bedrijf kijk ik vooral op naar Sylvie Wymeersch. Als CEO heeft ze een enorme energie, drive en indrukwekkende skills. Ze kan ook echt haar mannetje staan in een mannenwereld. De balans tussen haar gezinsleven, carrière en inzet voor anderen is bewonderenswaardig. Ook Nando Akkermans vind ik inspirerend omwille van zijn prestaties en wijsheid. Buiten Akkermans & Partners kijk ik ook op naar Willy Naessens, wat hij in zijn leven allemaal bereikt heeft, vind ik fascinerend.”