Blog: Een passie voor verzekeringen en voetbal

17 maart

Johan Kambi en Gauthier Dedeurwaerder maakten een tijdje geleden de overstap van consultant bij Akkermans & Partners naar vaste medewerker van Yuzzu. We spraken over hun ervaringen en hun gedeelde passie voor verzekeringen en voetbal.

Johan (31) uit Erpe-Mere is getrouwd en trotse papa van twee kindjes. Hij werkt al zeven jaar in de verzekeringssector. In zijn vrije tijd leest hij graag, schrijft hij artikels en houdt hij van voetbal. Mechelaar Gauthier (24) ging na zijn studies aan de slag bij Akkermans & Partners. Hij houdt van etentjes met vrienden en is net als Johan gepassioneerd door voetbal.

Hoe begon jullie carrière in de verzekeringssector? 

Johan: “Ik zette mijn eerste stappen in de verzekeringswereld bij AXA. Daarvoor werkte ik als fieldcoach bij Telenet. Ik heb eerst op een hoog niveau gevoetbald en daarna marketing en bedrijfsmanagement gestudeerd. Bij AXA behandelde ik arbeidsongevallen voor grote klanten zoals MIVB en Port of Antwerp-Bruges. Ik vond de verzekeringssector boeiend en wilde mijn kennis uitdiepen.”

Gauthier: “Ik studeerde Financiën en Verzekeringen. Voor mij was een job in de verzekeringen een logische keuze. Akkermans & Partners was mijn eerste werkgever, en meteen een positieve ervaring. Ik ben er in 2020 gestart. Als consultant heb je veel afwisseling en kom je met verschillende projecten in aanraking.”

Wat deden jullie bij Akkermans & Partners? 

Gauthier: “De eerste paar maanden werkte ik aan het opleidingsplatform van Akkermans & Partners. In oktober 2020 ben ik als consultant bij Yuzzu geplaatst.” 

Johan: “Ik startte in januari 2022 bij Akkermans & Partners. Mijn eerste opdracht was als consultant bij Yuzzu. De opdracht lag me volledig en na zes maanden vroegen ze mij vast in dienst te komen als teamleader.”

Hoe is het rekruteringsproces van Akkermans en Partners verlopen? 

Gauthier: “Heel goed. Terwijl ik stage deed, werd ik via LinkedIn gecontacteerd door Eline Roelans. Ze nodigden me uit voor een kennismakingsgesprek, wat langs beide kanten positief was. Daarna is het snel gegaan. Ik heb mijn contract net voor de eerste lockdown getekend. Ook al had ik op dat moment nog geen diploma op zak, toch zagen ze potentieel in mij. Dat is trouwens een groot pluspunt, ze geven kansen aan mensen met potentieel, die bereid zijn om veel bij te leren.”

Johan: “Er is veel mond-tot-mondreclame. Ik hoorde via verschillende kanalen positieve getuigenissen over het bedrijf. Als je interesse hebt in de verzekeringswereld en bereid bent om veel bij te leren, dan investeren ze in jouw potentieel.”

Volgden jullie opleidingen bij Akkermans & Partners? 

Johan: “Zeker. Soms stelt de accountmanager opleidingen voor op basis van je achtergrond, profiel en ontwikkelingspunten, maar je mag er ook zelf aanvragen.”

Gauthier: “Op het leerplatform, Advisors-Up-to-date, vind je vormingen en artikels, over allerlei verzekeringstopics. Deze dragen allemaal bij aan de verplichte bijscholing die door de FSMA is opgelegd (het controleorgaan van de overheid op de financiële en verzekeringssector). Bijscholing is belangrijk, de sector evolueert snel en je moet mee zijn met de nieuwigheden.”

Johan: “Ze zetten bij Akkermans & Partners ook sterk in op de ondersteuning van hun werknemers. Het welzijn van de consultants is een prioriteit. Door het praktisch advies van de accountmanagers leer je enorm veel”. 

Gauthier: “Elke maand is er een opvolggesprek en om de paar maanden krijg je een gesprek met de bedrijfscoach. Je kunt ook altijd een extra gesprek inplannen, moest dat nodig zijn.”

Hoe is de overstap naar Yuzzu verlopen? 

Johan: “Ik heb alles openlijk besproken. Zowel de hr-medewerkers als de accountmanagers hebben daar goed op gereageerd, ze vonden dat ik moest doen wat voor mij het beste was.”

Gauthier: “De communicatie verliep transparant. Beide partijen kwamen tot een overeenkomst, waardoor we een vlotte overstap konden maken.”

Welke functie hebben jullie bij Yuzzu? 

Gauthier: “Ik ben expert verzekeringen. Het is een gevarieerde functie. Ik stel contracten op, pas bestaande contracten aan en voer risicoanalyses uit. Ik ben het eerste aanspreekpunt voor collega’s, ik leid medewerkers op en beantwoord klachten. Tot slot ben ik de rechterhand van Johan, onze teamleader.”

Johan: “Mijn werk als teamleader is een soort van coachend management, wat me echt ligt.”

Waarom werken jullie zo graag samen? 

Gauthier: “We vullen elkaar goed aan, en er is een klik.”

Johan: “We hebben een gelijkaardige mindset en gaan op eenzelfde manier met processen om. Toen er sprake was van mijn overstap naar Yuzzu, wilde ik Gauthier graag in mijn team als verzekeringsexpert en rechterhand.”

Wat raden jullie mensen aan die interesse hebben in de verzekeringswereld? 

Johan: “Doen! Het is zo’n boeiende en diverse sector. Je kunt je kennis verbreden of jezelf verdiepen in een bepaalde discipline.”

Gauthier: “Wees niet bang om iets te proberen of te veranderen. Er zijn verschillende takken, zoals auto, brand, hospitalisatie, rechtsbijstand… Je kunt in die takken ook nog eens verschillende kanten op, zoals schadebeheer, polisbeheer of verkoop. Al die ervaringen neem je mee en kun je later nog gebruiken.”

Wie inspireert jullie? 

Gauthier: “Op professioneel vlak word ik geïnspireerd door de mensen die mij uitdagen om mijn werk beter te doen. Op sportief vlak is Kevin De Bruyne mijn grote voorbeeld.”

Johan: “Ik haal inspiratie uit mijn medewerkers en de manier waarop zij klanten helpen. Ook de accountmanagers bij Akkermans & Partners en mijn huidige manager inspireren mij, net als Miles Monroe, Nelson Mandela en Taylor Perry voor hun visie op ondernemerschap.”