Blog: Vertrouwen en service: de sleutels tot succes

13 juni

Als Senior Consultant heeft Piet Van de Gracht al heel wat opdrachten op zijn palmares staan. Hij werkt ruim 14 jaar bij Akkermans & Partners en denkt nog lang niet aan ophouden. De variatie, afwisseling en uitdaging houden hem jong en de aangename sfeer, waardering en vlakke structuur maakt van Akkermans & Partners de ideale werkgever.

1.  Kun je jezelf kort voorstellen?

Ik ben Piet, bijna 59 jaar en ruim 14 jaar in dienst bij Akkermans & Partners. Hoewel ik niet de oudste werknemer ben, ben ik wel als consultant het langst in dienst. Ik ben Senior Consultant en werk momenteel bij de op twee na grootste makelaar van België. Voor ik bij Akkermans & Partners aan de slag ging, heb ik professionele ervaring opgedaan binnen de verzekeringswereld, zowel bij maatschappijen als makelaars. Ik heb allerlei dossiers behandeld, van productie-tot schadebeheer in de verschillende takken binnen de verzekeringen. Dankzij die brede kennis, ben ik breed inzetbaar en kan ik klanten op diverse vlakken bijstaan.

2.  Hoe ziet jouw job als Senior Consultant eruit? 

Als consultant werk ik voor verschillende maatschappijen of makelaars, vaak de grote marktspelers. Mijn job is heel gevarieerd, ik weet ’s ochtends nooit exact hoe de dag eruit zal zien. Ik werk in verschillende talen en behandel schadedossiers, telefonisch en per mail. Ik onderhoud contacten met tegenpartijen, en probeer ervoor te zorgen dat mensen hun financiële compensatie ontvangen. Ik probeer klanten steeds op een efficiënte, creatieve en klantgerichte manier te helpen.

3.  Waarom is service zo belangrijk?

Vertrouwen gaat te paard weg, maar komt te voet terug. Een goede service zorgt voor klantentevredenheid en versterkt het vertrouwen.

4.  Hoe ben je gestart bij Akkermans & Partners? 

Ik werkte eerst bij een concurrent, maar ik zat er niet helemaal op mijn plaats. Via-via kwam ik in contact met Akkermans & Partners en na een informeel gesprek, kwam alles in een stroomversnelling en kon ik bij hen aan de slag.

5.  Hoe is jouw loopbaan verlopen? 

De afgelopen 14 jaar heb ik als consultant veel verschillende opdrachten gedaan en heb ik veel bijgeleerd op zowel productie- als schadegebied. Dankzij mijn ruime kennis, ben ik breed inzetbaar waardoor ik een interessant profiel heb voor klanten.

6.  Hoe ga je de toekomst tegemoet?

Ik doe mijn job heel graag en wil graag tot aan mijn pensioen als consultant voor Akkermans & Partners blijven werken. Ik heb voldoende uitdaging en kan mijn kennis en ervaring blijven uitbreiden. Ik kijk ernaar uit om nog vele jaren met plezier bij Akkermans & Partners te werken.

7.  Consultants werken vaak bij de klant, toch zet Akkermans & Partners enorm in op teamspirit. Hoe ervaar je dat?

Er worden vaak informele en leuke activiteiten georganiseerd zoals meet-and-greets of afterworkborrels. Daarnaast is er ook een jaarlijks personeelsfeest en allerhande andere activiteiten, zoals sportsessies of barbecues. Zo kunnen we toch minstens een viertal keer per jaar samenkomen.

8.  Je komt binnenkort voor in een video van Akkermans & Partners, welke boodschap hoop je over te brengen? 

Ik heb een oprechte boodschap ingesproken. Akkermans & Partners is een uitstekende werkgever, zowel voor starters als voor mensen met ervaring die een passie hebben voor verzekeringen en houden van afwisseling in hun werk. Het is een betrouwbare werkgever die zijn werknemers waardeert en goede voorwaarden biedt, terwijl er ook een familiale sfeer heerst. Bovendien heeft Akkermans & Partners een goede reputatie binnen de sector.

9.  Waarom werk je zo graag bij Akkermans en Partners? 

Door de afwisseling blijft mijn job interessant en uitdagend. Ik blijf op de hoogte van de nieuwste programma’s en systemen, wat me jong en fris houdt. Daarnaast heb ik ook het gevoel dat Akkermans & Partners echt achter hun medewerkers staat, ook al zitten we als consultants vaak bij de klant.

10. Waarom zou je Akkermans & Partners aanraden bij toekomstige collega’s?

Akkermans & Partners biedt tal van groeimogelijkheden en ontwikkelingskansen. Het bedrijf heeft een vlakke managementstructuur en een toffe sfeer. Je voelt je gesteund en gewaardeerd, en krijgt een passende verloning en andere voordelen. Daarenboven heeft Akkermans & Partners een hele goede reputatie binnen de sector.

11. Wie inspireert jou? 

Veel mensen hebben me geïnspireerd: familieleden, vrienden, en politici van diverse pluimage in binnen- en buitenland. Als ik toch een naam moet noemen, kies ik wijlen Jean-Luc Dehaene, voormalig Premier. Zijn ‘no-nonsenseretoriek ‘ kon ik wel appreciëren.