Blog: Servicedesk Medewerker Sabrina Caso over haar boeiende job vol afwisseling

05 mei

Een uitdagende job met veel variatie. Daar tekende Sabrina Caso drie jaar geleden voor. Door de waaier aan taken ziet elke dag als servicedeskmedewerker er anders uit, en dat maakt het net zo boeiend. 

1.   Kun je jezelf kort voorstellen?

Mijn naam is Sabrina, op het moment van het interview ben ik nog 42, maar eind deze week mag ik 43 kaarsjes uitblazen. Eigenlijk is het dan dubbel feest, want ik ben dan ook drie jaar in dienst bij Akkermans & Partners. Samen met mijn partner heb ik twee dochters Nerea (16) en Ainara (11). Hun namen verraden mijn Spaanse roots. Ik ga dan ook heel graag naar Spanje op vakantie. Reizen, vooral met de camper, naar oorden waar we kunnen genieten van zon, zee, strand en watersport is mijn grootste hobby. Daarnaast behoren een dagje shoppen, sauna en padel tot mijn favoriete activiteiten.

2.   Wat doe je precies bij Akkermans & Partners?

Ik werk als servicedeskmedewerker voor het kennisplatform Advisors Up-to-date. Het is een heel diverse job met een gevarieerd takenpakket.

3.   Hoe ben je bij Akkermans & Partners terechtgekomen? 

Een vriendin, die ook bij Akkermans & Partners werkt, had me de vacature doorgestuurd. Door het diverse takenpakket en de kans om mijn talen te benutten, besloot ik te solliciteren. Ik startte in volle lockdown, wat niet evident was. Maar dankzij de goede omkadering voelde ik me snel op mijn gemak binnen het bedrijf en de functie. 

4.   Hoe ziet een gemiddelde werkdag eruit?

Elke dag is anders, een gemiddelde werkdag bestaat dus niet. Dat vind ik net zo leuk aan de job. Er is heel veel variatie en uitdaging. Doordat ik vaak mensen moet opbellen of demo’s moet geven, heb ik ook veel sociaal contact.

5.   Welke taken voer je uit in jouw functie?

Ik sta in voor de logistieke organisatie van ‘Advisors Up-to-date’, ons digitaal kennisplatform. Dit houdt in dat ik vragen van klanten over het platform of facturatie beantwoord, licenties aanmaak, opleidingen en korte demo’s geef, dossiers beheer, artikels oplaad, en de formats aanpas aan de wensen van de klant. Daarnaast houd ik ook mijn ogen en oren open voor commerciële opportuniteiten. Ik heb geen pure salesfunctie, maar ik speel wel in op mogelijkheden voor upselling.

6.   De servicedesk breidt uit, welke taken zal jouw collega vervullen?

Doordat het bedrijf groeit, is de workload natuurlijk ook toegenomen. We zoeken dus iemand om samen met mij de servicedesk te ondersteunen. Onze taken zullen gelijkaardig zijn. De bedoeling is dat we elkaar aanvullen en bijstaan.

7.   Waarom zou je Akkermans & Partners aanraden bij toekomstige collega’s?

Omdat ik er zelf heel graag werk. Ik zie mezelf hier nog lange tijd blijven. Er is een vlakke bedrijfsstructuur en we kunnen altijd bij elkaar terecht, of het nu bij de CEO is of een collega. Het is een leuk team en er is veel appreciatie voor wat je doet, gaande van een persoonlijk berichtje, een kaartje of bos bloemen bij ziekte tot een leuk kerstgeschenk.

8.   Heb je tips voor je toekomstige collega? 

Je moet houden van afwisseling, goed kunnen multitasken en willen omgaan met een gevarieerd takenpakket. Door de veelheid aan verantwoordelijkheden kan de job nogal chaotisch overkomen. Het hoofd koel houden en stressbestendigheid zijn daarom nodig. Bovendien moet je houden van sociale contacten. Je moet communicatief sterk zijn en makkelijk contacten kunnen leggen.

9.   Heb je een goede work-lifebalance?

Ja, de balans zit zeker goed. In het begin word je opgeleid en zal je vaker naar kantoor gaan om de job, het bedrijf en de collega’s te leren kennen. Maar eens je ingewerkt bent, kun je regelmatig van thuis werken. Hierdoor is het ook makkelijker om een goed evenwicht tussen werk en privé te vinden. Bovendien is er de mogelijkheid om deeltijds aan de slag te gaan.

10. Wie inspireert jou?

Onze CEO, Sylvie. Ik bewonder hoe ze in het leven staat. Ondanks haar drukke agenda maakt ze altijd tijd voor haar werknemers. Het is ook gewoon een toffe madam. Daarnaast vind ik ook de directeur Knowledge uit Nederland, Margreet van der Veeken, enorm inspirerend. Vanaf dag één heeft ze me veel geleerd over het platform, over Akkermans & Partners, over de job… Geen vraag is te ingewikkeld voor haar.