Blog: Groei en ontwikkeling bij Akkermans & Partners: een duik in de financiële sector

17 oktober

Akkermans & Partners is niet alleen een toonaangevende speler in de verzekeringswereld, sinds kort hebben ze hun diensten ook uitgebreid naar de financiële sector om aan de behoeften van klanten te voldoen. Iman Oulad, consultant bij Akkermans & Partners, vertelt over haar ervaringen in de financiële wereld, en hoe ze de afgelopen maanden is gegroeid in haar rol.

 1. Kun je jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Iman Oulad. Ik ben 25 jaar en vorig jaar afgestudeerd aan de Hogeschool Gent met een bachelordiploma vastgoedmakelaar. In mijn vrije tijd ben ik gepassioneerd door bakken, of het nu gaat om koekjes, cheesecake, … geen verzoek van familie of vrienden is te veel voor mij. 

 1. Hoelang werk je al voor Akkermans & Partners?

In januari 2023 ben ik gestart bij Akkermans & Partners. Tot nu toe is mijn ervaring heel positief. Tijdens mijn stage als vastgoedmakelaar besefte ik dat die job niet helemaal bij mij paste. Ik hecht veel waarde aan een goede balans tussen werk en privé, en dat heb ik bij Akkermans & Partners gevonden. Afhankelijk van het project, werken we met flexibele uren, zo heb ik ook nooit stress op de baan.

 1. Hoe ben je bij Akkermans & Partners terechtgekomen?

Een vriendin die Financiën en Verzekeringen heeft gestudeerd, deelde positieve reacties die ze over Akkermans & Partners opgevangen had. Bij het eerste gesprek had ik meteen een goed gevoel, en dat is alleen maar gegroeid. Er heerst een open cultuur, met aandacht voor diverse groepen en een familiale sfeer. Momenteel werk ik bij een financiële dienstverlener op kantoor. De bankwereld heeft soms een saai imago, maar dit strookt niet met de realiteit. Ik vind het net heel boeiend. Bovendien zijn de mensen hier heel open en sympathiek. Ook op dat vlak was ik dus aangenaam verrast.

 1. Hoe zag je traject bij Akkermans & Partners er tot nu toe uit?

Ik ben binnen de Insurance Talent Academy opgestart bij Akkermans & Partners. Dat is een leertraject voor nieuwkomers zonder achtergrond in de verzekeringssector. Mijn eerste project deed ik bij een mobiliteitsorganisatie op de dienst reisannuleringen. Vervolgens heb ik twee maanden gewerkt op de interne administratiedienst van Akkermans & Partners. Sinds mei ben ik als een van de eerste consultants gestart binnen de financiële wereld.

 1. Hoe ben je gegroeid tijdens deze periode?

Mijn persoonlijke groei is opmerkelijk. Toen ik aan de Academy begon, was ik nog redelijk onzeker. Dankzij de uitstekende begeleiding en opvolging bleek dat dit nergens voor nodig was. Ik ben zelfverzekerder geworden in mijn rol als consultant. Ook bij de bank ben ik goed ontvangen. Tijdens mijn opleiding aan de hogeschool kreeg ik weliswaar een cursus boekhouden en economie, maar mijn kennis van de financiële wereld was beperkt. Door de goede ondersteuning en extra opleidingen heb ik me snel kunnen inwerken in mijn rol. De collega’s bij de bank hebben me bovendien heel hartelijk verwelkomd, ze zijn heel behulpzaam en toegankelijk.

 1. Wat houdt jouw huidige functie precies in?

Ik werk op het Business Center voor Ondernemingen en bied ondersteuning bij relatiebeheer. Mijn takenpakket is zeer gevarieerd, wat betekent dat ik voortdurend nieuwe dingen leer. De bank heeft diverse afdelingen, wat het bijzonder interessant maakt. Voorheen was de bankwereld voor mij onbekend terrein, maar er is een hele nieuwe wereld voor me opengegaan. Dankzij de goede begeleiding bij Akkermans & Partners en bij de klant zelf, heb ik me in een mum van tijd kunnen inwerken.

 1. Waarom boeit de financiële wereld jou zo?

Vanwege de diversiteit aan vakgebieden, er zijn echt veel verschillende takken binnen de bank. Het gaat verder dan alleen kredieten en biedt veel interessante mogelijkheden en groeipotentieel. Ik vind het geweldig om voortdurend nieuwe dingen te leren en te ontdekken binnen de bankenwereld.

 1. Hoe blijf je op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen en regelgeving in de financiële sector?

Dankzij het kennisplatform van Akkermans & Partners, Advisors Up-to-date, blijven we op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen en regulaties binnen de sector. Op het platform worden regelmatig nieuwe artikels geplaatst over de verzekerings- en financiële wereld. Daarnaast biedt Akkermans & Partners ook specifieke opleidingen aan om onze kennis bij te spijkeren en ervoor te zorgen dat we altijd op de hoogte blijven van veranderingen in de sector.

 1. Wat zijn enkele essentiële vaardigheden voor een consultant in de financiële sector, en hoe heb je deze vaardigheden ontwikkeld?

Je hebt doorzettingsvermogen en geduld nodig. Het kan een stressvolle job zijn, dus is het belangrijk om niet op te geven en door te blijven zetten, vooral met geduld en mildheid voor jezelf. Neem de tijd om alles te leren kennen, want het is normaal dat je niet alles vanaf dag één beheerst. We worden goed opgevolgd door onze accountmanagers, die waardevolle tips en tricks bieden onder andere om beter met stress om te gaan. Daarnaast zijn ze altijd beschikbaar om perspectief te bieden wanneer dat nodig is. Bovendien hebben we om de paar maanden een gesprek met onze bedrijfscoach om aan specifieke vaardigheden te werken.

 1. Op welke manier bieden consultants een meerwaarde binnen de financiële sector?

Als consultant merk ik dat ik een verschil kan maken om vanuit een globaal perspectief in te spelen op de specifieke behoeften van de klant.

 1. Wie inspireert jou? 

Mensen met doorzettingsvermogen die in zichzelf blijven geloven. Ik vind het inspirerend om te zien dat mensen kunnen uitgroeien tot de persoon die ze willen zijn.