Blog: De troeven van consultancy

30 augustus

Een win-winsituatie voor klant en consultant

Consultancy heeft tal van voordelen voor zowel consultants als klanten. Klanten kunnen rekenen op deskundige ondersteuning op maat, terwijl consultants diverse ervaringen kunnen opdoen en hun expertise verder kunnen uitdiepen.

Troeven voor consultants: diverse ervaringen

Consultants in de verzekeringsbranche kunnen in korte tijd veel leren en verschillende facetten van het vak verkennen. “Tijdens mijn studies Bank en Financiënwezen vergaarde ik veel theoretische kennis. Dankzij consultancy leer je de verschillende takken van de verzekeringswereld in de praktijk omzetten. Zo kun je op een relatief korte termijn veel bijleren, ontdekken waar je goed in bent en wat je interessant vindt en waar je je verder in wilt verdiepen,” vertelt Britt Van Eerdewegh, Consultant bij Akkermans & Partners. Consultants kunnen bij diverse klanten geplaatst worden, van eenmanszaken, over makelaars tot grote internationale maatschappijen, vult Nathalie Desmedt aan, Business Manager bij Akkermans & Partners. “Dit maakt hen heel flexibel en biedt de mogelijkheid om te proeven van diverse sectoren zoals brand, auto, leven … Doordat ze verschillende opdrachten uitvoeren, versnelt hun leercurve en worden ze uitgedaagd om zich te integreren in diverse bedrijfsculturen. Hierdoor ontwikkelen ze verschillende vaardigheden en communicatieskills”.

Troeven voor klanten: flexibele ondersteuning

Ook voor de klant biedt consultancy heel wat voordelen. “We vinden flexibele oplossingen op maat van hun noden, zonder dat ze de personeelsadministratie op zich moeten nemen. De klant moet niet investeren in opleiding en coaching, omdat wij dat intern verzorgen,” vertelt Nathalie. “Bovendien brengen onze consultants specifieke expertise en kennis mee, waardoor klanten kunnen vertrouwen op hun professioneel advies. Doordat ze gewend zijn om zich snel te integreren, zijn onze mensen snel ingewerkt en streven ze steeds naar een positieve samenwerking.”

De juiste puzzel

“De perfecte match vinden voor een klant is een bijzonder leuke opdracht,” zegt Nathalie. “Eenmanszaken of makelaars zijn meestal op zoek naar een allround profiel, terwijl grote bedrijven vaker consultants met specifieke vaardigheden zoeken. We werken met meer dan 120 consultants, dus de juiste puzzel leggen tussen de vereisten van de klant en de ervaring en het karakter van onze consultants is steeds een interessante uitdaging.” “Als consultant kun je zelf aangeven waar je interesses liggen,” vertelt Britt. “De Account en Business Managers proberen zo veel mogelijk rekening te houden met je voorkeuren. De opdrachten zijn ook steeds voor een bepaalde periode, waardoor je voldoende afwisseling hebt. Indien een opdracht je niet helemaal ligt, proberen ze een andere opdracht voor je te vinden.” “De klik moet inderdaad van twee kanten komen,” verduidelijkt Nathalie. “Onze consultants zijn betrokken bij de organisatie waar ze geplaatst worden en zijn een volwaardig deel van het team. We willen er daarom voor zorgen dat ze zich gelukkig voelen bij de klant en op de werkvloer en vice versa uiteraard.”

Welzijn voor een goede workflow

“We helpen onze consultants om het beste uit zichzelf te halen. We zorgen voor regelmatige opvolging, bijscholing, informatie via ons platform Advisors Up To Date en coaching,” vertelt Nathalie. “Je voelt je verbonden met het bedrijf dankzij de opvolging en goede sfeer,” zegt Britt. “Er is een maandelijks opvolggesprek maar je kunt ook altijd bij iemand terecht voor dringende zaken. Er zijn ook tal van opleidingsmogelijkheden en coaching om aan vaardigheden te werken. Daarnaast worden er regelmatig teamactiviteiten of afterworkfeestjes georganiseerd. Doordat er zoveel aandacht wordt besteed aan ons welzijn, heerst er een goede sfeer en workflow,” verduidelijkt Britt.

Toch is consultancy niet voor iedereen weggelegd. “Flexibiliteit is essentieel,” zegt Nathalie, “het is namelijk eigen aan onze business.” Meer dan een bepaald diploma, zoeken we naar ambitieuze mensen die willen groeien, die zich snel kunnen integreren en het vertrouwen van klanten kunnen winnen door hun professionaliteit. “Voor consultancy is aanpassingsvermogen nodig,” beaamt Britt. “Je moet bereid zijn om continu bij te leren en je telkens opnieuw willen verdiepen in een nieuwe opdracht en specifieke bedrijfscultuur. Bovendien werk je bij elke opdracht samen met nieuwe teamleiders en collega’s; voor heel timide mensen is dat misschien intimiderend, maar ik vind dat net boeiend,” besluit Britt lachend.